sunnuntai 29. toukokuuta 2016

viikon treenit

Hola! Aika taas kirjoitella. Viimeviikko meni jokseenkin sumussa. Mä huilasin, tein vain kevyttä aerobista ja niinsanottua vaippajumppaa. :D Mulla taisi olla liikaa aikaa ajatteluun, koska koin oikeasti ehkä pahimmat läskikriisit kisojen jälkeen. Onneksi niistä sain puhuttua ystäville ja valmentajille, ja tuntuu että nyt taas ajatukset muualla ja musta tuntuu, että alan nauttimaankin tästä pehmentyvästä olemuksesta joissakin määrin! Peppukin pyöristynee, ja mä oikeasti tarvitsen sitä pihviä luitten ympärille ihan seuraavaakin dieettiä ja kilpailuja ajatellen.
 

 
Aina välillä ihmiset kyselee, että miten treenailen nyt kehityskaudella kisojen jälkeen. Mun viikkoon kuuluu tällähetkellä 5 peruspuntti treeniä, 2 tunnin aerobista sykkeennostoineen ja kaksi vartin aerobista treenin päälle. Eli toisinsanoen mut näkee salilla viikossa 7 kertaa viikossa, sillä 60min aerobiset toteutan poikkeuksetta juoksumatolla. Nyt toki hyvällä säällä käyn myös ulkoilemassa, mutta lähinnä omaksi iloksi, enkä niinkään urheilumielessä.

Ensin oli tarkoitus tehdä postaus perustreeni viikosta, mutta tää olikin oikeasti aika poikkeuksellinen, kun noin monta treenipäivää peräkkäin... Mutta kun oli virtaa niin miksei! Normaalisti treenailen max 3 treenipäivää putkeen. :D Nyt menikin tällä viikolla neljä.

 Lisäksi teen vatsat 3x viikkoon.
 
 
Maanantai
Jalat + 60min aerobinen illalla
 
Eli siis mulla oli vapaapäivä koulusta, joten oli erittäin oiva tilaisuus mennä aikaisesta treenailemaan koipia! Kevyen viikon jälkeen rauta liikkui sairaan hyvin ja kyseisestä treenistä jäi erittäin huiput fiilikset. Dietillä mä tykästyin aamutreeneihinkin, ja tykkään tehdä niitä jos vaan aikataulut antavat periksi. Jännä juttu, sillä pari vuotta meni ihan täysin siinä, että treenasin joka ilta klo 18. :D

Treenin jälkeen väsähdin kylläkin ihan täysin ja vietinkin oikeastaan päivän ihan vaan vaaka-asennossa huilaillen. Illalla kuitenkin tuntui että olisi vielä virtaa ja lähdin sitten tekemään viikon toisen aerobisen poies alta! Tästäkin jäi Super fiilikset, en oo ehkä ikinä soijannut niin paljoa! Kaiken kaikkiaan kyllä huippu treenipäivä.


Tiistai
Selkä + (+lyhyt aerobinen päälle)

Tiistaina oli sitten selkäpäivän aika. Mulle selkäpäivä on ollut ehkä kaikista nihkein, mutta nykyään tällä uudella ohjelmalla oon ruvennut jopa ihan tykkämään siitä. Treeni meni perille ja heräsin jo aamuyöstä jäätävään lihaskipuun... Se meni siis TODELLA hyvin perille, nimenomaan oikeaan osoitteeseen. Aerobista tehdessäni matolla pukkas pakottamaan tuota säären aluetta joten hirveästi en pinkonut, mutta ihan ok sekin.

Keskiviikko
Kädet + lyhyt aerobinen

Mulla olisi normaalisti ollut olkapäät, mutta oli selkätreeni joissain määrin vetänyt olkapäätkin muusiksi, joten vaihdoin käsipäivään. Kokeilin uutta laturia ja menin ottamaan purkissa ohjeistetun määrän. Vähän liikaa kofua mulle, veikkaisin. :-D Mutta virtaa piisas kyllä. Hyvä setti, ja kuten kuvasta näkee niin hikeä pukkas.

Torstai
Jalat
Piti olla lepopäivä, mutta virtaa löytyi joten lähdin sitten jalkajumpalle. Mä en yleensä jaksa tehdä 4 treenipäivää putkeen, kolmaskin on joskus liikaa, mutta kevyen viikon jälkeen virtaa on piisannut joten miksipäs ei. Ja erään fiksun tyypin sanoin, silloin kun tuntuu että pitää treenata niin silloin on
 treenattava. :D Levon kanssa sitten sama systeemi.


Sarjapaino ennätyksiä tuli tehtyä ja kaikinpuolin muutenkin homma rullasi. MISTÄ NÄITÄ HYVIÄ TREENEJÄ TULEE?!

Perjantai
60min aerobinen matolla

No nyt kuitenkin sitten treenivapaata päivää, aerobisen kävin aamupäivästä tekemässä salilla juoksumatolla. Mä välillä mietin et miten oon jaksanut tehdä näitä dietin aikana parhaimmillaan (pahimmillaan) viidesti viikossa. Toi tunnin setti on oikeasti yllättävän jäätävä, jos sen tekee kunnolla, etenkään jos ei ole aerobisen ystävä. :D Kävin myös perjantai iltana rullailemassa salilla.
 
Lauantai
Olkapäät + ulkojumppaa portaissa
 
Viikon vika salitreeni olikin sit olkapää jumppa. Sai ottaa isommat käsipainot mm pystypunnerrukseen. Voi juku :D Illalla kävin sit lenkittämässä itteäni ja kävin vähän hyppelemässä portaita. Tätäkään en ollut suunnitellut, mutta keli oli kuin morsian ja mieli huuti pihalle tekemään jotain.


Sunnuntai on mulla sitten varsinainen lahnauspäivä, oikeastaan en pakota itseäni nousemaan sängystäkään ylös (paitsi syömään) jos ei huvita. Kertaakaan en oo kyllä joutunut millään tavalla itseäni tällä viikolla treeneihin "pakottamaan" vaan oon ollut tosi energinen ja virtaa täynnä. Tässä se levonkin merkitys korostuu, kun viimeviikolla tosiaan keventelin. Eli rakkaat ihmiset, muistakaa se lepo. Älkää olko idiootteja, niin kuin mä yleensä olen. :D Ennen dieettiä mä laiminlöin noita kevyitä viikkoja (valmentaja ilahtuu jos sattuu tän lukemaan) MUTTA fiksuna likkana aion nyt ihan oikeasti pitää niitä sen 4 kovan treeniviikon välein.
 
Eli tässähän tän nyt näkee, mulla on melko paljon tekemistä viikon varrella, mutta nyt on ruokaakin jo sillai hyvin, että jaksamisen kanssa ei todellakaan oo mitään ongelmia. Tää viikko on muutenkin tuntunut hyvältä; oon henkisesti voinut jotenkin tosi hyvin. Se kisojen jälkeinen pehmentymis ahdistus ja lievä uupumus on katoamassa.
 
Mä toivotan kaikille mukavaa sunnuntai päivää! Ensiviikolle sitten lisää kovia treenejä! :)
 
- Emma
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti